تهران،
زیر پل کریمخان، بعد از تقاطع ایرانشهر، پلاک 154، زنگ دوم، طبقه اول
10 دی31 December - 21 دی 140011 January 2022
روزنهها، حفرهها و سوراخهای ریزی روی برگها هستند، که برای جابهجایی گازها و تنفس گلها و گیاهان بهکار میروند.
عنوان روزنه، مجموعهای از تابلوهای کالیگرافی فارسی است که با تک رنگهای تیره و سیاه کار شده و با ایجاد لایههای کوچک رنگی و شکافی در سطوح متراکم آن، شکل میگیرند.
در این مجموعه که با گود و برجسته کردن سطوح رنگی، برداشتن شکل حروف از زمینهی بوم و تکرار ریتمیک آن حروف چینی شده و با کم کردن اهمیت و ویژگی حروف، شکل گرفته است. حرکت افقی سطوح رنگی در پسزمینه، چشم انداز هایی از لابهلای حروف را نمایان میکند و با تلفیق رنگ های درخشان و غلبه بر تیرگی سطوح سیاه، افقهای دید تازهای را ارائه میکنند.
در این مجموعه از کالیگرافی که در رنگبندی و اندازههای متفاوت و با حجم رنگی فشرده روی بوم نقاشی شده، با توجه به تکرار ریتم و تجمع و تفرق حروف، تلاش شده با همسان سازی بافت تصویری، هماهنگی موزونی بین اشکال، طرح و فرم و زمینهی کارها ایجاد کرده تا شکل یک دستتری را ارائه کند.
این مجموعه، از نمونههای متفاوت تکنیکی، از حروف فارسی و تکرار و تکثیر ریتمیک فرم نوشتاری برروی هم، شکل گرفته و تمرکز اصلی بر روی نقاطی از برجستگی و گودی طرح است که تابش نور، آن را نمایان میکند و با همزمانی فرم و زمینه و همسان سازی رنگها، تلالویی از نور یا خاموشی را انتشار میدهد که با استفاده از بافتهای رنگی و تخریب ساختار نوشتاری، مرزی بین سیاه مشق و ترکیب آن با تکنیک های نقاشی است که بصورت انتزاعی، تزئینی یا نقشگونه، بهصورت ضرب آهنگی تکرار شونده، تصویر شدهاند.
در کارهای ارائه شده، باتوجه به شکل اولیه خطوط، ما با تغییر ساختار نوشتاری روبهرو هستیم و با روش هایی، نظم خطوط تغییر یافته و با بافت های رنگی و شیوه های تکنیکی، شکل های تازهتری را تجربه میکنیم که گاهی بسیار مینیمالیستی و فرم گراست و گاهی پر از تنوعات رنگی است و بهطور کلی، حروف و نوشتار، مفهوم یا معنای خاصی را دنبال نمیکند.
در اینجا علاوهبر ساده و محدود کردن رنگ و تاکید بر روی حاشیه طرح، یا تیره و خاموش کردن بخشی از اثر، نقاش سعی کرده هماهنگی اندامواری بین اشکال، رنگ، بافت و ریتم کار ایجاد کند.
فریدون امیدی-دی ماه 1400